Antena Căutare

Suferi sau prezinţi risc de Parkinson? Poţi afla în doar 3 MINUTE! Cum funcţionează "tehnologia minune" şi cum putem beneficia de un consult

Una dintre cele mai răspândite boli de care suferă omul modern, Parkinson, poate fi diagnosticată în timp record. O companie britanică şi una chineză au demarat o colaborare pentru realizarea unui sistem de evaluare a pacienţilor care suferă sau ar putea suferi de Parkinson, bazat pe inteligenţa artificială.

Una dintre cele mai răspândite boli de care suferă omul modern, Parkinson, poate fi diagnosticată în timp record. O companie britanică şi una chineză au demarat o colaborare pentru realizarea unui sistem de evaluare a pacienţilor care suferă sau ar putea suferi de Parkinson, bazat pe inteligenţa artificială.

Gigantul chinez din domeniul tehnologiei Tencent, împreună cu compania medicală Medopad din Marea Britanie au decis să colaboreze pentru a grăbi şi simplifica procesul de diagnosticare a celor care ar putea (sau nu) să aibă simptomele bolii Parkinson.

Ca majoritatea aplicaţiilor actuale în care este implicată inteligenţa artificială, şi în acest caz se apelează învăţarea mecanică. AI-ul a fost antrenat folosind filmări ale unor pacienţi evaluaţi anterior de doctori - atât pacienţi care aveau Parkinson, cât şi pacienţii care nu sufereau de această boală.

Pe baza acestui tip de antrenament, AI-ul poate spune dacă cineva suferă de Parkinson şi cât de avansată este afecţiunea. Acesta are nevoie doar de o filmare cu mişcarea mâinilor unui pacient pentru a da un verdict.

Articolul continuă după reclamă

Unul din scopurile implicării inteligenţei artificiale în acest proces este reducerea timpului necesar punerii unui diagnostic. Dacă, în mod normal, un medic are nevoie de jumătate de oră, AI-ul stabileşte diagnosticul în doar trei minute.

Al doilea câştig al acestei abordări este că diagnosticarea se poate face de la distanţă. Pacienţii care nu se pot deplasa sau locuiesc la distanţe mari trebuie doar să trimită o filmare de câteva minute cu mişcarea mâinilor.

Colaborarea dintre Tencent şi Medopad nu este prima încercare de ajutare a pacienţilor care suferă de Parkinson cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Cercetătorii de la Institutul de Robotică din Elveţia lucrează la o aplicaţie de smartphone care foloseşte învăţarea mecanică pentru a evalua rezultatele analizelor de Parkinson, o aplicaţie pe care pacienţii o pot folosi singuri de oriunde.

La ora actuală, se estimează că aproximativ 10 milioane de oameni trăiesc cu o formă mai mult sau mai puţin avansată de Parkinson.

Ai părul gras? Un ingredient din bucătăria ta ar putea fi secretul unui păr curat pentru mai mult timp... Planta minune care te întinerește imediat! Beneficiile consumului de spanac...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x