Un nou studiu alarmant desfiinţează carnea procesată! Consumate în exces, salamul, crenvurştii, cârnaţii sau parizerul cresc riscul de cancer la sân, susţin cercetătorii. În plus, şi modul de preparate al cărnii ne poate îmbolnăvi. Friptura pe grătar poate face ravagii în organism.
După ce au monitorizat atent obiceiurile alimentare a peste un milion de femei, cercetătorii britanici au dat verdictul: riscul de cancer la sân creşte cu 9% în cazul consumului ridicat de carne procesată.
Organizația Mondială a Sănătății a inclus deja alimentele din carne procesată în categoria produselor cancerigene, pentru că s-a dovedit că pot duce la apariţia cancerului intestinal. Un risc pe care încep să-l înţeleagă şi românii.
Nutriţioniştii recomandă un consum de maximum 9 grame de carne procesată pe zi, adică două sau trei porţii pe săptămână. Potrivit Institutului Oncologic Bucureşti, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual în România.