Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Briosele de la fast-food, mai periculoase decat burgerii!

Pentru ca dorim sa avem o alimentatie sanatoasa, ne-am obisnuit sa evitam, adesea, produsele de patiserie sau de fast-food. Daca suntem pe fuga, mai degraba am manca o briosa, decat un burger. Se crede ca briosa este o gustare sanatoasa. Afla ca acest produs poate fi mai periculos decat un burger!

Briosele de la fast-food sau din patiserii contin cu 1,7 grame multa sare decat trei portii de cartofi prajiti. De aceea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca gustarile dintre mese sunt motivul pentru care oamenii sufera de supradoza cu sare.

Cantitatile mari de sare din alimentele procesate pot cauza hipertensiune arteriala, infarcturi si alte boli ale inimii.

"Producatorii din marile lanturi de fast-food trebuie sa renunte la cantitatile mari de sare din produsele lor. Acestea pot afecta grav sanatatea consumatorilor", a declarat Graham MacGregor, profesor la Institutul de Medicina Preventiva din Wolfson, Marea Britanie.

Nutritionistul Kay Dilley spune ca este foarte greu sa iti dai seama cata sare contine o briosa sau un biscuite, din cauza lipsei de informatii de pe eticheta.

Asa ca, gandeste-te de doua ori inainte de a mai intra intr-un fast-food! Incearca sa inlocuiesti gustarile de la patiserie cu un fruct sau cu preparate in casa.

Sursa: dailymail.co.uk

Foto: rezepte-sammlung.net

Recomandari