In fabricile unde sunt produsi crenvurstii, tone de maruntaie de porc, de proasta calitate, sunt amestecate in vase de metal, unde sunt adaugate resturi de pui, conservanti, scufundati in apa fierbinte si apoi introdusi in membrane de plastic, sintetice, contrar retetei originale, conform Daily Mail.
Germanii sustin ca ei au fost cei care au inventat crenvurstii. Consumatori mari de bere, nemtii luau preparatul intre doua felii de paine si il mancau simplu, fara alte ingrediente. Era imbracat in mat autentic de porc si era facut din resturile ramase de la animal. Germanii au adus preparatul in SUA la inceputul secolului XIX. Astfel a ajuns produsul sa devina "victima" epocii consumiste si sa fie introdus in categoria alimentelor procesate.
Iata ce contine un hot-dog:
1. Carne si apa. Contine peste 60% de carne recuperata mecanic, fiind de peste zece ori mai ieftina decat carnea obisnuita. Rolul apei este acela de a face produsul sa fie mult mai pusfos si gustos.
2. Sare, care este foarte periculoasa, deoarece este folosita intr-o cantitate mare. Un simplu hot dog poate contine 0,6 grame de sare, adica o zecime din cantitatea zilnica recomandata.
3. Nitrit de sodiu sau E250, cum este cunoscut in industria alimentara, este un conservant folosit pentru a pastra culoarea rozalie a preparatului. Insa studii recente arata ca aceasta substanta poate creste riscul de cancer cu 20%.
4. Foarte multe E-uri: trifosfati de sodiu si potasiu (E451), folosit in detergenti si permit uleiurilor sa se amestece cu apa, polifosfati (E452) , care imbunatatesc textura alimentului, carmin (E120), o substanta intalnita in multe alte produse si care este foarte periculoasa, deoarece provoaca alergii.
Foto: store.stannsacademy.info
Un american a slabit 120 de kilograme sa devina antrenor de fitness... Cinci portii de legume si fructe pe zi, secretul unei alimentatii echilibrate...