- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un mic dejun echilibrat si servit la ora indicata poate avea efecte benefice pentru mentinerea greutatii normale si a valorilor fiziologice ale colesterolului sanguin. Ce inseamna ora indicata? Adica, micul dejun se serveste la 1-3 ore de la trezire.
MENIU COMPLET
In acelasi volum, specialistul nostru precizeaza ca dimineata ar trebui sa mancam cantitativ aproximativ o treime din hrana zilnica. Asadar, meniul ar trebui sa contina: grasimi (unt, branzeturi), proteine (carne rosie, oua), glucide lente (paine integrala, orez integral, cartofi fierti). Nu trebuie sa va faceti griji cum ca stratul de tesut adipos se va ingrosa. Deoarece, pe parcursul zilei, grasimile sunt arse fara sa ne ingrasam. Lucru valabil si pentru proteine.
CEREALE CU LAPTE DE SOIA
Specialistul nostru va recomanda si cerealele. Atentie! Cerealele trebuie sa fie obtinute din macinis integral sau din amestecuri de grau dur si comun. Evitati cerealele acoperite cu glazuri de zahar, miere, caramel, ciocolata. Se pot asocia cu nuci, seminte, leguminoase, dar nu cu fructe, nici macar cu fructe uscate. In functie de preferinte, se pot asocia cu ceai sau cu lapte de soia sau cu orez. Dar nu cu iaurt sau lapte de vaca!
MIC DEJUN DE POST
Celor care postesc, specialistul nostru le recomanda la micul dejun 300 grame de mancare de fasole cu legume. In acest caz, se pot folosi combinatii de boabe de fasole, naut, bob, mazare, hrisca. Aceasta mancare poate fi insotita de un ceai din: rozmarin, macese, coji de mere, indulcit cu miere naturala. Cereale la micul dejun reprezinta o solutie si pentru cei care tin post. Deoarece ele sunt o sursa excelenta de carbohidrati si de vitamina B, asigurandu-va necesarul de fier si vitamina B, ajutand organismul sa functioneze in parametri normali.
Cum te ajuta micul dejun?
- Asigura energie, buna dispozitie si putere de munca
- Vei reusi sa-ti controlezi mai usor greutatea. Micul dejun activeaza metabolismul. Caloriile din alimentele consumate in cursul diminetii sunt arse mai usor, prin activitatile derulate in timpul zilei
- Reduce riscul aparitiei unor boli precum ulcerul, gastrita, diabetul, bolile cardiovasculare
- In cazul copiilor, micul dejun ii ajuta la imbunatatirea performantelor scolare
Citeste jurnalul.ro
Uleiul de palmier, verificat 5.000 de ani... Sarah Harding: “Slabesc cu tablete kelp”...