- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Oameni de toate vârstele aleg să-şi păstreze periuţele de dinţi în carcase, pentru a preveni depunerea prafului ori a bacteriilor, însă acest lucru nu le ajută să fie atât de curate precum am crede. Conform specialiştilor, în cazul în care două sau mai multe persoane utilizează aceeaşi baie, riscul ca periuţele de dinţi să fie infectate cu diverse bacterii sunt mult mai mari.
Potrivit unui studiu realizat de cercetători ai Universităţii din Quinnipac, SUA, 60 la sută dintre periuţele de dinţi care sunt folosite în spaţii utilizate la comun sunt contaminate cu materii fecale.
În urma acestui sondaj, ce a fost realizat în rândul studenţilor din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ, deoarece există spaţii sanitare comune, specialiştii au recoltat periuţele de dinţi ale fiecărui student.
"Problema principală nu este infestarea cu bacteriile care trăiesc în mod normal în organismul nostru, ci infestarea cu bacteriile, paraziţii şi viruşii ce nu se găsesc în flora noastră intestinală", a declarat coordonatorul acestei cercetări, Lauren Aber.
De asemenea, potrivit acestora, orice metodă de a păstra periuţele de dinţi nu este eficientă, însă pentru a evita ca bacteriile să se dezvolte mai mult decât de obicei, renunţă să le mai păstrezi în carcase.