Cum ne ajută ceaiul de usturoi să fim mai sănătoși?
- Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
- Reduce colesterolul
- Previne Ateroscleroza
- Conţine vitaminele A, B1, B2 și C
- Împiedică îmbătrânirea prematură
- Te ajută să slăbeşti
- Întăreşte sistemul imunitar
Cum se prepară ceaiul de usturoi?
Pentru prepararea ceaiului de usturoi sunt necesare câteva ingrediente:
- un căţel de usturoi, un pahar cu apă (200 ml),
- ghimbir ras (aproximativ 3 grame),
- o lingură de suc de lămâie (15 ml),
- o lingură miere (21 g).
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să puneţi la fiert apa. Între timp, zdrobiţi sau tocaţi mărunt usturoiul. După ce a dat în clocot apa, adăugați ghimbirul ras și usturoiul. Lăsați să fiarbă 15-20 de minute, apoi îl turnaţi într-un pahar şi aşteptaţi 10 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi îndulciţi cu miere de albine.
Ceaiul de usturoi se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.
În medicina populară, usturoiul este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.
În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor.