Oamenii care nu mănâncă micul dejun sunt de două ori mai predispuşi riscului de a suferi un atac cerebral sau de cord, potrivit unui nou studiu publicat în American College of Cardiology
Atunci când sari peste micul dejun au loc schimbări ale apetitului, tensiunea creşte iar nivelul de colesterol se schimbă într-un mod negativ, potrivit Gândul.
Cercetătorii americani consideră acest aspect şi un „marker comportamental” al unui stil de viaţă nesănătos.
Datele au fost obţinute prin studierea a 6.000 de participanţă, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare sau cancer.
Aceştia au fost întrebaţi „Cât de des mănânci micul dejun?” iar posibilităţile de răspuns erau următoarele: „în fiecare zi”, „în unele zile”, „rar” şi „niciodată”.
Unul dintre autorii studiului, Doctorul Wei Bao, de la Universitatea din Iowa, a declarat că, participanţii care nu consumau niciodată micul dejun aveau un risc cu 87% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară, cu rată mare a mortalităţii, faţă de cei care îl consumau în fiecare zi.
Bolile cardiace reprezintă cauza principală a celor mai multe decese la nivel global: 15,2 milioane în 2016 comparativ cu 12 milioane în 2000, relatează The Sun.
Adevărul despre obiceiul de a mânca ciocolată! Iată ce se află în spatele dorinței de a consuma ceva dulce... Iată ce ar trebui să mănânci la micul dejun pentru o viaţă sănătoasă...