În România, oamenii consumă o cantitate crescută de pâine în comparație cu media europeană. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corp atunci când mănânci pâine cu maia!
Mesele românilor abundă în pâine. Este un obicei alimentar care ne aduce printre cei mai mari consumatori din Europa la acest capitol. Mâncăm aproape 8 kilograme de pâine în fiecare lună. Iar atunci când vrem să pierdem kilograme primul pas este să renunţăm la orice felie de pâine.
Nu aceasta este soluţia, spun nutriţioniştii. Care ne arată cum să facem alegerile când pe piaţă sunt atât de multe sortimente.
Dacă evităm aditivii alimentari, putem consuma pâine chiar şi în diete. Nutriţioniştii o recomandă în alimentaţia de zi cu zi. Cu moderaţie, însă şi nu asociată cu alte alimente care conţin carbohidraţi, precum cartofii sau pastele.
Maiaua la care apelau bunicii care coceau pâinea pe vatră e tot mai folosită şi de bucătarii din restaurante. Nutriționiștii spun că cea mai sănătoasă pâine este cea cu maia.
Putem să consumăm orice formă de pâine neagră sau cu cereale sau cu seminţe, dar trebuie să fim atenţi dacă această pâine este făcută din făină integrală sau este o pâine făcută din făină albă şi care foloseşte o anumită cantitate de coloranţi.
Un român consumă peste 90 de kilograme de pâine anual, în vreme ce media europeană este de 82 de kilograme.
Un nou MEDICAMENT pentru tratarea unei boli cardiace poate reduce semnificativ RISCUL DE DECES. Când va fi lansat pe pia... Ce se întâmplă dacă bei o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol...