Căutare Live

Ce se întâmplă în corpul tău dacă te culci la 10 seara. Puțini știau că ăsta e secretul celor mai longevivi oameni

Te-ai întrebat vreodată care e ora perfectă de culcare pentru corpul tău? Specialiștii cred că au găsit răspunsul - ora 10 seara.

Care e ora ideala de culcare, potrivit expertilor, pentru un somn linistit si sanatos

Shutterstock

Somnul are un rol extrem de important în menținerea sănătății și longevității. Somnul adânc ajută la reducerea stresului, menținerea unei greutăți sănătoase și ridicarea nivelului de energie, printre alte numeroase beneficii.

Nu e un secret că mulți oameni au probleme cu somnul în ziua de azi, un motiv în plus pentru care trebuie să fim atenți la cât, cum și când dormim.

Potrivit experților, există, într-adevăr, o ora perfectă pentru a merge la culcare seara, ce ajută la menținerea sănătății.

Experții cred că 10 seara e ora ideală de culcare

Dacă te culci la ora 10 seara, ai parte de cele 7-8 ore de somn recomandate, program ce îți permite să te trezești în jur de 5-6 dimineața, scrie Huffington Post.

Citește și: Ce înseamnă când visezi bani. Toate semnificațiile acestui simbol care apare în vise

Astfel, poți să ai parte de o mică fereastră de 30 de minute de exerciții fizice dimineața - un obicei adoptat de mulți oameni de succes - și să ajungi la birou în jur de 8 sau 9 dimineața,

Din moment ce exercițiile fizice au fost făcute, ce te ajută să ai mai multe energie și mintea mai limpede, sunt șanse mari să poți termina cele mai importante lucruri pe care le ai de făcut înainte să iei prânzul.

O astfel de rutina de succes trebuie pregătită cu o seară înainte, însă, și începe cu ora la care te culci.

Mulți oameni au lucruri de făcut dimineața, așa că trezitul la ore mai târzii nu e o opțiune pentru majoritatea indivizilor. Asta înseamnă că singurul mod prin care te poți bucura de un somn adânc, ce crește șansele unei zi de succes începută de dimineața, e să te culci mai devreme cu o seară înainte.

Ora de culcare la 10 seara, potrivit Huffington Post, îți permite să te și bucuri de timp liber după muncă, fără să fie nevoie să te grăbești în pat.

Chiar dacă ajungi acasă în jurul orei 7, asta înseamnă încă 3 ore în care te poți bucura de timp liber petrecut cu familia sau cu activități care îți fac plăcere.

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

De menționat e faptul că un astfel de program ideal funcționează pentru persoanele care au ore fixe și de începere a muncii, și de terminare, și nu ia în considerare alți factori, precum programul unui copil, munca peste program etc.

Citește și: Totul despre psiho-dieta. Cum putem slăbi cu ajutorul minții

Ideal e să găsești o oră care se potrivește programului tău, care îți permite să te și bucuri de timpul tău liber, dar să și ai parte de un somn adânc.

De ce e important somnul

Somnul e extrem de important pentru menținerea sănătății și asigurarea longetivității. Lipsa somnului a fost corelată cu mai multe probleme de sănătate, potrivit Healthline.

Lipsa somnului a fost corelată cu luarea în greutate, consumul unei cantități mai mari de calorii și o scădere a productivității.

Persoanele care au parte de îndeajuns de multe ore de somn și care au o calitate a somnului buna au și un risc mai scăzut a apariției bolilor de inimă, depresiei și problemelor la nivelul sistemului imunitar, printre alte afecțiuni ce pot fi afectate de lipsa somnului.

Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri