Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul tău la scurt timp după ce mănânci o supă la plic. Ce conține produsul

Supa la plic este preferată de mulți români pentr simplul fapt că se face rapid, doar cu apă, putând fi pregătită atât acasă, cât și la locul de muncă. Totuși, puțini sunt cei care știu ce conține supa la plic, de fapt, darși ce se întâmplă după ce consumi un astfel de produs.

imagine cu o supa la plic cu taitei Galerie
Descoperă ce pericole ascunde supa la plic, de fapt | sursa foto: Profimedia

Atunci când nu ai prea mult timp pentru gătit, supa la plic poate să fie o variantă destul de rapidă și ieftină. Ai nevoie doar de o cantitate mică de apă și produsul se transformă într-o masă ce se poate servi la aproape orice oră din zi. Totuși, indiferent de sortiment, lista de ingrediente poate ascunde și pericole. Descoperă în rândurile de mai jos ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci supă la plic.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci supă la plic. Efectele se văd imediat

Un studiu de piață realizat de cei de la Protecția Consumatorilor și publicat apoi pe Infocons.ro a scos la iveală ce conține cu adevărat supa la plic, dar și ce se întâmplă în corpul tău atunci când o consumi.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză și la ce ar trebui să te aștepți

Supele la plic pot conține chiar și până la 10 tipuri diferite de E-uri, astfel:

  • 66,67% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamat de sodiu ( E621 );
  • 66,67% dintre produsele studiate au avut în componență carbonati de potasiu ( E501 );
  • 55,55% dintre produsele studiate au avut în componență carbonati de sodiu ( E500 );
  • 51,85% dintre produsele studiate au avut în componență guanilat disodic ( E627 );
  • 51,85% dintre produsele studiate au avut în componență inozinat disodic ( E631 ).

Mai mult decât atât, atunci când cumperi o supă la plic, trebuie să te uiți atent pe etichetă, ca să vezi și alte detalii importante. Un astfel de produs poate avea între 19 și 459 de calorii, însă poate că cel mai important aspect este sarea.

Citește și: Pericolul ascuns din conservele de ton. Mulți cred că produsele conțin metale grele, dar adevăratul risc e cu totul altul

Un singur plic poate avea între 7 și 12,8 grame de sare la porție. Judecând după faptul că cei de la Organizația Mondială a Sănătății au recomandat un consum zilnic de cel mult 2 grame de sare, atunci putem deduce că o singură porție de supă la plic poate conține sarea necesară pentru șase zile!

Pentru persoanele care suferă de hipertensiune, boli cardiace sau renale, acest mic detaliu este extrem de important. Dacă suferi de acest boli (sau altele), o singură porție poate da puseu de tensiune, retenție de apă și stări de rău.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado în fiecare zi. La ce trebuie să te aștepți

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x