Se știe că cele mai gustoase și sănătoase mâncăruri sunt cele preparate în casă, din ingrediente proaspete.
Nutriționistul Cristian Mărgărit ne sfătuiește ca pentru perioadele de post să alegem sursele de proteine din legumele uscate, precum fasolea, năutul, lintea, etc, pe care să le combinăm cu vitaminele din legumele proaspete.
Cu alte cuvinte, să nu ne grăbim în a alege mâncărurile procesate din magazine, dacă vrem să mâncăm sănătos. Nu trebuie să uităm că acestea sunt pline de aditivi și mult controversatele E-uri!
Și mămăliguța este o alternativă sănătoasă în locul pâinii, depinde cu ce o servim.
Neapărat să includem în meniuri și salatele verzi, dar și fructele proaspete, pline de vitamine și nucile sau semințele, pline de uleiuri sănătoase.
Dacă optăm pentru laptele vegetal, este indicat să îl preparăm în casă: un lapte de orez, sau de migdale, se poate prepara foarte simplu și rapid.
Nu trebuie să lipsească nici supele calde, simple, din legume, sau supele creme pe care le putem servi cu diverse semințe, nuci, alune, migdale.
Dacă chiar ne dorim să mâncăm sănătos, se poate!
Ce să le dăm copiilor la micul dejun ca să învețe mai bine? Nutriționistul Gianluca Mech oferă răspunsul!... O substanță toxică din cartofii prăjiți, chipsuri și prăjituri atacă sistemul nervos și provoacă cancer. Te vei gândi de...