Este o supă plină de gust, vitamine și culoare și se prepară rapid și ușor.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Supă de post cu tortellini și zucchini:
- 2 zucchini
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, portocaliu
- 1 fir de praz
- 150 gr tortellini cu spanac
- 150 gr roșii cherry
- frunze de busuioc
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2,5 l apă
- leuștean și pătrunjel verde
Modul de preparare al rețetei Supă de post cu tortellini și zucchini
Punem un vas cu puțin ulei la încins, apoi adăugăm rondele de praz și le rumenim ușor. Adăugăm rondele de morcovi, le amestecăm cu prazul pentru câteva secunde, apoi completăm cu apă fierbinte.
Lăsăm supa să fiarbă pentru câteva clocote, apoi adăugăm, pe rând: cuburi din ardeii multicolori, tortelinnii și la final rondele de zucchini.
Potrivim gustul de sare și piper și mai lăsăm delicioasa de post să fiarbă 5-6 minute, astfel încât toate ingredientele să rămână ușor al dente.
- Din categoria deserturilor de post, puteți încerca Rețeta Tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă!
Cât timp fierbe supa, tragem la tigaie roșiile cherry în puțin ulei de măsline cu usturoi și frunze de busuioc.
Adăugăm roșiile cherry în supă, fie la final fie în timpul servirii când vom presăra și verdeață tocată.
- Vedeți și Rețeta Ciorbă de fasole cu multe legume!