- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Combinaţia dintre usturoi şi miere aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate atunci când este consumată pe stomacul gol. Ce se întâmplă în corp dacă mănânci usturoi cu miere?
Usturoiul contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi reglează nivelul de colesterol din sânge. Este un antibiotic natural care întăreşte sistemul imunitar şi previne apariţia răceliloR, a gripelor şi a infecţiilor. Consumând usturoi zilnic vei elimina mai uşor toxinele din corp şi vei preveni diabetul şi bolile de inimă.
Mierea de albine este considerată alimentul vieţii. Este un aliment cu foarte multe proprietăţi benefice, fiind un puternic antibiotic, antiinflamator, bio-stimulator, depurativ, emolient, laxativ şi energizant. Mierea de tei este ideală pentru problemele cu somnul, cea de eucalipt pentru problemele respiratorii, iar cea de manuka este ideală pentru persoanele cu boli gastro-intestinale.
CUM PREPARI AMESTECUL:
Amestecul se realizează din 3-4 căpăţâni de usturoi amestecate cu o cană de miere, lăsând totul la infuzat câteva zile în frigider sau la temperatura camerei. Astfel, vei avea amestecul pregătit pentru a consuma câte o lingură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Alicina din usturoi este mai uşor absorbită atunci când este consumată pe stomacul gol, de aceea dimineaţa este cel mai bun moment pentru a consuma acest amestec.
Dacă alegi să zdrobeşti un căţel de usturoi este important să-l laşi apoi la temperatura camerei timp de 5 minute, deoarece astfel se vor activa enzimele care îl transformă într-un superaliment. Amestecă-l apoi cu puţină miere de albine şi înghite, fără să mesteci. Poţi să bei un pahar cu apă pentru a înghiţi mai uşor.