1. Dieta cu supa de varza
Denumirea este explicita: supravietuirea persoanei care tine dieta se bazeaza pe consumul constant de supa de varza. Nutritionistii nu sunt de acord cu aceasta dieta, pentru ca se bazeaza pe consumarea unui numar foarte mic de calorii, de aici exista un mare risc de malnutritie.
Dieta nu trebuie tinuta mai mult de sapte zile, nu trebuie reluata decat dupa doua saptamani de alimentatie normala si nu trebuie sa contina NUMAI supa de varza.
Exista un meniu pentru fiecare zi de dieta, dar este fara carbohidrati, proteine si minerale, de care orice organism uman are nevoie. Persoanele care tin aceasta dieta pot sa resimta ameteli, slabiciune a organismului si lipsa de concentrare. In plus, este cu desavarsire interzisa copiilor si adolescentilor.
2. Dieta cu grapefruit
Dieta cu grapefruit se bazeaza pe acelasi mecanism ca si dieta cu supa de varza: ambele duc la slabire pentru ca priveaza organismul de calorii, dar in acelasi timp il lasa fara nutrientii care il mentin in viata (fibre, minerale, vitamine, proteine). Este o dieta de 12 zile, cu meniu strict si multe restrictii alimentare care o fac dificil de urmat.
Principalul pericol al dietei este faptul ca numarul mic de calorii si consumul de cofeina, permisa in meniu, pot duce la deshidratare. Mai mult chiar, dieta cu grapefruit este incadrata in categoria dietelor "nesanatoase", pentru ca nu are suficient fier, calciu si vitamine.
3. Dieta Martha Vineyard
Poti sa-ti dai seama ca este si periculoasa, si lipsita de rezultate, dupa meniul pe care il propune: micul dejun presupune cocktailuri de detoxificare, urmate de cocktailuri in fiecare ora pana la pranz, format din sucuri proaspete.
Cina este ceva mai satioasa si permite consumul de supe nutritive. Astfel, in 21 de zile, dai jos 9,5 kg, pe care insa le vei pune rapid inapoi, dupa ce reincepi alimentatia normala. In plus, consumul exclusiv de sucuri, cocktaluri si supe priveaza organismul de nutrienti.
4. Dieta cu otet din cidru de mere
Folosit initial pentru vindecarea soldatilor bolnavi de scorbut (boala cauzata de lipsa vitaminei C), otetul din cidru de mere este acum utilizat pentru a taia pofta de mancare. Daca nu se ia in doze recomandate de circa 45 de mililitri, exista insa riscul ca aceasta bautura sa provoace un grad mare de aciditate in stomac.
Dieta presupune si o alimentie moderata si exercitii fizice si, cel mai probabil, aceste doua aspecte duc in cele din urma la slabit, nu otetul din cidru de mere. In plus, nu se cunoaste inca in ce masura acesta chiar ajuta la slabit sau doar te face sa te simti atat de rau incat nu mai poti sa mananci.
5. Dieta Aleluia
A fost creata de reverendul George Malkmus si se bazeaza pe fructe si legume proaspete, ingredientul miraculos al dietei fiind sucul de orz. Pentru ca meniul interzice consumul de carne si de lactate, acest suc vine sa compenseze lipsa de vitamine si de minerale prin continutul lui nutritiv bogat.
Cu toate ca metoda de slabire Aleluia nu priveaza organismul de nutrienti esentiali, faptul ca interzice consumul anumitor alimente o face sa fie dificil de urmat si, prin urmare, nu tocmai ideala.
FOTO: Hepta