Atunci cand comanzi o pizza, ia-o cu mai mult sos de tomate si mai putin cascaval. Astfel, reducand cantitatea de mozarella, vei scapa de multe bataie de cap si, evident, kilograme, fara a pierde din gust.
Foloseste sosuri "usoare"
Daca vrei sa-ti prepari o friptura "light", adauga un sos de portocale. Vei avea arome din plin si in acelasi timp vei scapa de grasimi. Daca pe langa acest sos adaugi si putin usturoi, vei obtine un gust de neuitat.
Raceste conservele
Racirea conservelor de carne, legume sau supe va ridica grasimea la suprafata. Astfel, cu o lingurita, o vei putea indeparta cu usurinta.
Dilueaza sucurile naturale
Sucul natural este un prieten viclean. Desi se recomanda a fi natural si lipsit de grasimi, lucrurile nu stau chiar asa. Pentru a te bucura de prospetimea unui suc, dilueaza-l cu apa. Nu-si va pierde din consistenta, nu trebuie sa-ti faci griji.
Consuma cartofi prajiti mari
Cartofii prajiti care sunt ceva mai mari absorb cu mult mai putin ulei decat cei in forma de pai. Diferenta se simte, mai ales de-a lungul unui an.
Aceste trucuri sunt extrem de eficiente pe termen lung. Desi nu necesita sacrificii, te vor scuti de foarte multe calorii de care nu aveai nevoie, insa care te ingrasa.
foto: Hepta.ro