- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Consumul zilnic de ciocolata reduce riscul de a face cancer de colon. Studiul a fost facut la Institutul Tehnologic pentru Mancare si Nutritie, din Spania. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ciocolata are un continut ridicat de polifenol, care ajuta la prevenirea acestei boli.
Testele au fost facute pe sobolani, care au fost impartiti in doua grupuri egale. Un grup a primit o alimentatie care nu continea cacao, iar celalalt a avut o dieta bazata in proportie de 12% pe cacao. Dupa opt saptamani, sobolanii au fost expusi la o substanta chimica ce le-a provocat cancer de colon.
S-a constatat ca cei care au consumat cacao au avut un numar redus de leziuni la nivelul colonului, fata de ceilalti. Cercetatorii cauta acum o modalitate de a adapta rezultatele studiului si la prevenirea cancerului in randul oamenilor.
Pana acum se stia ca ciocolata este bogata in antioxidanti naturali, care distrug moleculele daunatoare organismului, cunoscute sub numele de radicali liberi. De asemenea, ciocolata cu continut bogat de cacao poate ajuta la controlarea diabetului, a tensiunii arteriale si a altor boli de inima.
Foto: hepta.ro
Sase motive pentru a RENUNTA la dieta... Programul prelungit de munca provoaca aparitia depresiei...