Descoperire șocantă pentru cei care consumă un anumit tip de mezel! După numeroase teste, specialiștii au găsit un element extrem de periculos în interiorul acestor produse!
Într-un raport publicat recent de experți din domeniul alimentar a reieșit faptul că anumite tipuri de mezel conțin o substanță folosită adesea pentru a face produsele să capete și să își mențină culoarea roz pentru cât mai mult timp.
Este vorba despre nitrați, compuși chimici ce ajută la conservarea produselor de tip bacon sau șuncă. Studiul a arătat faptul că mulți producători au ales să folosească aceste ingrediente cu scopul de a preveni răspândirea bacteriei ce produce botulismul.
Studiul a scos la iveală faptul că prezența nitraților în șuncă, bacon sau alte tipuri de mezel nu influențează cu nimic bacteria, ba dimpotrivă, concentrația mare ar putea duce la un risc mai ridicat de cancer.
Nutriționiștii recomandă să alegem să consumăm produse cât mai sărace în conservanți și nitrați, chiar dacă prețul este puțin mai ridicat. În plus,