Antena Căutare

Consumul de carne rosie cauzeaza moartea prematura

Carnea rosie a fost deseori considerata o cauza a problemelor de sanatate, iar un studiu recent releva faptul ca ar putea fi responsabila de moartea prematura.

Studiul a fost realizat pe 120.000 de oameni, pe o perioada de 30 de ani. In urma rezultatelor, expertii de la Harvard au descoperit ca peste 7% dintre participanti ar fi putut sa evite moartea, daca ar fi scazut consumul de carne rosie.

Consumul zilnic de carne procesata, precum cea de vita, oaie sau porc, creste riscul mortii premature cu 13%, si cel al aparitiei cancerului cu 20%.

Studiile arata ca eliminarea carnii rosii din alimentatie poate avea efecte benefice asupra organismului. Specialistii spun ca aceasta trebuie sa fie inlocuita cu peste, pui, legume, nuci si seminte.

De asemenea, expertii recomanda un consum de maxim 500 de grame de carne rosie pe saptamana, gatita la aburi sau fiarta.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

Afla care sunt cele mai mari greseli pe care le faci la sala!... Lipsa somnului te impiedica sa slabesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x