Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Consumul de ulei de nuca de cocos previne diabetul

Diabetul de tip II, poate fi prevenit daca avem o dieta bogata in ulei de nuca de cocos. Acest tip de diabet este provocat de viata sedentara si implicit de obezitate.

Printre alimentele la fabricarea carora se foloseste acest ulei se numara si margarina ce ajuta la prevenirea instalarii rezistentei la insulina. Aceasta rezistenta la insulina apare cand celulele din muschi si cele adipoase reactioneaza anormal la insulina.

Teoria a fost testata pe soareci de catre cercetatorii australieni. Comparand efectele unei diete bogate in ulei de cocos cu cele ale unei diete bogate in grasimi animale s-a dovedit ca soarecii hraniti cu miraculosul ulei de cocos nu au dezvoltat rezistenta la insulina.

Aceasta grasime este formata din asa numitii acizi grasi cu lant mediu, considerati mai sanatosi decat acizii grasi cu lant lung care se gasesc in slanina sau unt.

Diabetul provoaca un nivel ridicat al glucozei in sange si poate fi de doua feluri:

diabetul de tip I, o boala autoimuna ce se instaleaza la tineri atunci cand sistemul imunitar este dereglat si care ataca celulele pancreasului ce produc insulina.

diabetul de tip II - insulino-dependent

Daca boala nu este tinuta sub control si se fac excese alimentare in ciuda recomandarilor medicilor, in timp sunt afectate o serie de organe vitale.

urmareste Euforia tv

foto: www.rejuvenatingspring.com

Recomandari