Căutare Live

Cum arată plămânii unui fumător înrăit! „Acesta este cu siguranță cel mai bun anunț anti-fumat” - VIDEO

Așa arată plămânii unui fumător care a fumat un pachet de țigări pe zi timp de 30 de ani! Plămânii negri ai fumătorului au fost respinși pentru transplant din cauza stării oribile. 

Plămâni de fumător

Utilizatorii de social media au numit-o „cel mai bun anunț anti-fumat vreodată” și nu este greu de văzut de ce. În 2008, avertismentele pentru imagini grafice au fost implementate pe pachetele de țigări, dar acest lucru este mult mai greu de observat.

Videoclipul viral a fost văzut până acum de peste 25 de milioane de ori în întreaga lume. În imagini este prezentat doctorul Chen Jingyu și echipa sa de transplant care inspectează plămânii înnegriți din gudron la Spitalul Popular Wuxi din estul provinciei Jiangsu din China. După zeci de ani de consum de tutun, plămânii au fost transformați în starea lor neagră, departe de culoarea roz pe care o așteaptă de obicei de la plămânii sănătoși.

Cum arată plămânii unui fumător înrăit! „Acesta este cu siguranță cel mai bun anunț anti-fumat” - VIDEO

Plămânii unui fumător

Doctorul Chen, un chirurg principal de transplant de plămâni a declarat că donatorul, un bărbat în vârstă de doar 52 de ani, a fost declarat mort iar organele sale au fost donate. Cu toate acestea, după recoltare a fost evident că plămânii nu vor fi de niciun folos pentru un pacient care are nevoie. Medicii au menționat probleme precum calcifierea pulmonară, boala pulmonară buloasă și emfizemul pulmonar; toate legate de trei decenii de fumat.

„Mulți fumători au plămâni care arată așa. Echipa noastră a decis să respingă acești plămâni pentru transplant. Dacă sunteți un fumător intens, s-ar putea ca plămânii să nu fie acceptați chiar dacă alegeți să îi donați după moarte. Uitați-vă la acești plămâni - mai aveți curaj să fumați?”, a spus Doctorul Chen.

Dr. Chen a adăugat că pacientul nu a fost supus unui tomograf înainte de moartea sa, i-a fost declarată mortea cerebrală, iar plămânii i-au fost recoltați rapid. Acesta a explicat: „Testele inițiale ale indicelui de oxigenare au fost OK, dar când am recoltat organele, ne-am dat seama că nu le vom putea folosi. Ar fi imposibil să spunem că nu acceptăm plămânii tuturor fumătorilor, dar există standarde stricte”.

Cum arată plămânii unui fumător înrăit! „Acesta este cu siguranță cel mai bun anunț anti-fumat” - VIDEO

Plămâni

Potrivit unui studiu din 2018 realizat de Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 26,6% din populația țării cu vârsta peste 15 ani sunt fumători. În 2017, Organizația Mondială a Sănătății a raportat că consumul global de tutun provoacă șapte milioane de decese pe an.

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Scapă de răceală sau gripă în doar 24 de ore, fără medicamente! Care este secretul...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri