Cum îți dai seama că ouăle pe care le consumi provin de la găini sănătoase. Culoarea gălbenușului arată dacă găina de la care provine este sănătoasă sau bolnavă.
Nutrienții consumați de păsări sunt transmise și în ou. Pentru a avea acces la acești nutrienți, ele trebuie ținute într-un mediu deschis cu aer proaspăt. O găină închisă într-un coteț, pentru tot restul vieții, nu va produce un ou de calitatea unei găini care trăiește în mediul exterior.
Caracteristicile oului sănătos
• Rezistența și densitatea cojii: dacă abia că atingeți oul și se sparge, mergeți mai departe. Cu cât dieta găinii este mai bogată, cu atât coaja este mai rezistentă. Un ou nu se sparge așa ușor dacă este sănătos.
Tu ce gălbenuș ai alege?
• Culoarea gălbenușului: Majoritatea consumă ouă cu un gălbenuș deschis la culoare. Aceasta nu este culoarea ideală. Gălbenușul oului ar trebui să fie portocaliu- cu cât este culoarea mai închisă, cu atât mai bine.
Folosești lumânări parfumate? Ferește-te de ele, fiindcă sunt un adevărat pericol pentru sănătate!
• Densitatea galbenusului: Ar trebui de asemenea sa verificati densitatea galbenusului pentru a determina calitatea oului.
Gălbenușurile provenite de la găinile sănătoase sunt mai groase și mai rotunde. Asta înseamnă un gust mai bun și mai mulți nutrienți.