Grăsimea viscerală se depozitează în interiorul cavității abdominale și se poate depune în jurul a diferite organe interne. Acumularea unei cantități prea mari de grăsime viscerală are efecte foarte dăunătoare asupra sănătății generale. Aceasta se asociază cu un risc mai ridicat de a dezvolta diabet de tip 2, rezistență la insulină, afecțiuni ale inimii și unele tipuri de cancer.
Cum poți reduce grăsimea viscerală
Grăsimea subcutanată se depozitează exact sub piele. Este grăsimea pe care o poți simți cu ușurință din aproape orice parte a corpului. În același timp, poate fi dificil de stabilit cât de multă grăsime viscerală ai în abdomen. Însă, o depunere proeminentă în partea din față și o talie mare pot arăta că ai depozitat o cantitate prea mare.
Acumularea unei cantități prea mari de grăsime viscerală poate deveni o problemă serioasă de sănătate. Aceasta poate produce hormoni și substanțe inflamatoare. În timp, acești hormoni pot susține inflamația cronică și pot crește riscul de a dezvolta boli cronice.
De exemplu, grăsimea viscerală poate provoca afecțiuni cardiace. Inflamația de lungă durată poate determina formarea plăcii în interiorul arterelor, care este un factor de risc pentru bolile de inimă. Placa apare dintr-o combinație între colesterol și alte substanțe. Aceasta poate crește în timp și se poate rupe. De asemenea, grăsimea viscerală poate determina rezistență la insulină și diabet de tip 2.
Există câteva metode naturale cu ajutorul cărora poți reduce grăsimea viscerală, fără ca acestea să ridice riscuri pentru sănătate.
Exerciții aerobice
Dacă te întrebi cum poți reduce grăsimea viscerală, ia în calcul activitatea fizică regulată. Exercițiile aerobice constante sunt o metodă eficientă de a elimina grăsimea viscerală, potrivit Healthline. Acestea poartă denumirea de cardio și pot ajuta la arderea mai multor calorii. Practic, te pot susține să pierzi grăsime viscerală, chiar și fără să adopți o dietă.
Citește și: Dieta cu afine te ajută să scapi de burtă și îți menține sănătatea la cote maxime
Dormi suficiente ore în fiecare noapte
O noapte în care te odihnești suficient îți poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea generală. Totodată, lipsa somnului poate crește riscul de acumulare a grăsimii viscerale. Pentru a ameliora tulburările de somn ușoare poți încerca să crești aportul de magneziu, iar dacă acestea nu dau rezultate, este indicat să ceri consultul unui medic.
Ameliorează stările de stres
Stresul activează în organism un hormon numit cortizol, conform Cleveland Clinic. Nivelurile ridicate de cortizol pornesc răspunsul luptă sau fugi. Acest tip de răspuns declanșează depozitarea grăsimii viscerale. Pentru a diminua nivelul de stres, poți încerca să practici yoga sau meditația.
Dietă cu un conținut scăzut de calorii
Încercarea unei diete cu un conținut scăzut de carbohidrați poate fi o modalitate eficientă de a diminua grăsimea viscerală. O dietă ketogenică, care asigură concentrații foarte scăzute de carbohidrați, poate fi o variantă eficientă de a scăpa de acest tip de grăsime.
Când vrei să știi cum poți reduce grăsimea viscerală, gândește-te că dietele ketogenice reduc drastic aportul de carbohidrați și îl înlocuiesc cu grăsimi. Astfel, te pot ajuta să intri într-o stare metabolică naturală numită cetoză.
Mai mult, în funcție de situație, poți încerca dieta pentru ficat gras și mărit, care menționează ce alimente este indicat să eviți. Printre acestea se regăsesc: alimentele prăjite, zahărul adăugat, alcoolul, sarea adăugată, carnea roșie, orezul, pâinea albă și pastele din făină albă.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
Ceaiuri cu proprietăți de vindecare. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului... Secretul unui somn liniștit. Amestecul natural pe care să îl pui sub limbă înainte de culcare pentru o noapte de odihnă...