Nucile verzi nu trebuie să lipsească din dietă. O cură cu nuci verzi este benefică pentru sănătatea inimii, a ficatului și a stomacului. Lichiorul de nuci verzi reduce grăsimea din ficat și ajută la detoxifierea oganismului. Cum prepari lichiorul de nuci verzi, bun și pentru slăbit
Lichiorul cu nuci verzi este un preparat esențial care nu trebuie să lipsească din cămară. Efectele sale terapeutice sunt renumite, dat fiind faptul că nucile verzi țin bolile cardiovasculare la distanță, cresc imunitatea întregului organism și scad nivelul colesterolului.
Nucile verzi în dietă
Coaja de nucă are un rol foarte important pentru sănătate, luptând împotriva afecţiunilor stomacului. Tot ce trebuie să faci ca să beneficiezi de proprietăţile lor este să pui în 300 ml de apă cinci lingurițe de coji de nuci verzi mărunțite și să le lași la macerat 10 ore. Apoi strecori amestecul și fierbi ce rămâne în 300 de ml de apă timp de cinci minute. Așadar, include-le în dieta ta!
Coaja de nucă verde mai poate fi folosită și pentru eliminarea negilor. Tot ce trebuie să faci este să freci negii cu această coajă verde timp de o săptămână. Specialiștii spun că această coajă conține substanțe care au un efect antiinfecțios, precum taninurile și iodul.
Lichior de nuci verzi: proprietăţi terapeutice
Reţeta de lichior medicinal de nuci verzi te ajută la detoxifierea organismului, prin scăderea grăsimilor acumulate în ficat. De asemenea, lichiorul de nuci este util şi în protejarea inimii, scăderea colesterolului, luptă împotriva anemiei, asteniei, colitelor, afecțiunilor digestive, infecțiilor intestinale acute, paraziților intestinali, digestiei lente. Lichiorul de nuci purifică sângele şi curăță stomacul.
Cum prepari lichiorul de nuci verzi
Reţeta de lichior de nuci verzi nu este una complicată, aşadar poate fi preparată de oricine. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi:
Mai întâi se mărunțesc 20-24 de nuci verzi. Acestea se pun într-o sticlă de 1 litru, cu gât larg, iar deasupra torni alcool de 40 de grade, de bună calitate, cam de 2-3 degete deasupra nivelului nucilor. Apoi se lasă la macerat 15-30 zile, într-un loc călduros, fie și la soare. Al treilea pas este să-l strecori, iar în alcoolul obținut, să adaugi ingrediente precum 3 cuișoare, 3 nucșoare, jumătate de baton (păstaie) de vanilie, coajă de la jumătate de portocală bio și 300 g zahăr brun. Se amestecă bine și se lasă iar la macerat, încă 3-4 zile.
Ultimul pas în prepararea lichiorului de nuci verzi este filtrarea acestuia în sticluțe mici de 50 – 100 ml, păstrându-se la răcoare și întuneric. Lichiorul medicinal de nuci verzi poate fi preparat și toamna, atunci când învelișul verde se desprinde de pe nuci. Rețeta este similară, doar că în locul nucilor verzi se folosesc cojile verzi de la 15-18 nuci.
Lichior de nuci verzi - mod de administrare
Pentru a te bucura de efectele terapeutice ale lichiorului de nuci verzi trebuie să iei câte o linguriță sau două, seara, înainte de cină, timp de 20 sau 30 de zile. Cura purifică sângele și, în plus, combate viermii intestinali, curăță organismul de grăsime și îl detoxifiază. Atenție însă, dacă suferi de boli crinice sau iei vreun tratament medicamentos, cere sfatul medicului înainte de a urma cura cu lichior de nuci verzi.
Citește și:
Dieta oloproteică cu care Amalia Năstase a slăbit 12 kg. Meniu și alimente permise
Cum tratăm cariile fără durere?... Obezitatea la copii este în creștere. Sfaturi pentru o mâncare cât mai sănătoasă...