Antena Căutare

Dulceață de nuci verzi. Rețeta tradițională a Ginei Pistol învățată de la mama sa

Una dintre cele mai apreciate dulcețuri de sezon, dar și foarte scumpă în magazine, este delicioasa Dulceață de nuci verzi. De acum știm cum putem prepara Dulceață de nuci verzi, după rețeta tradițională a Ginei Pistol învățată de la mama sa.

Dulceață de nuci verzi. Rețeta tradițională a Ginei Pistol învățată de la mama sa Galerie
Dulceață de nuci verzi

Una dintre cele mai apreciate dulcețuri de sezon, dar și foarte scumpă în magazine, este delicioasa Dulceață de nuci verzi. De acum știm cum putem prepara Dulceață de nuci verzi, după rețeta tradițională a Ginei Pistol învățată de la mama sa.

Ce ne trebuie pentru rețeta Dulceață de nuci verzi:


  • 1 kg nuci verzi, cântărite după curățare
  • 800 g zahăr
  • 500 ml apă
  • zeama de la 2 lămâi
  • arome: vanilie, cuișoare, scorțișoară
  • 2-3 plicuri cu sare de lămâie
  • multă apă pentru clătire
  • 2-3 perechi de mânuși chirurgicale

Iată cum preparăm delicioasa Dulceață de nuci verzi!

Neapărat, folosiți mănuși chirurgicale, pe care le schimbați pe parcurs, în timp ce curățați nucile, pentru că aceastea pătează foarte rău.

Nucile verzi se curăță până la coaja albă, acolo unde nu mai sunt chiar amare și se adaugă imediat în apă rece în care s-a dizolvat sare de lămâie, pentru a nu oxida și pentru a elimina din gustul amar.

citește și: Cum se prepară cel mai fin și delicios gem de rubarbă și căpșuni fără semințe

Se țin în apă rece câteva ore bune, aceasta schimbându-se de două, trei ori.

Mama Ginei Pistol își amintește că, pe vremuri, bunicile și mămicile foloseau la Rețeta Dulceață de nuci verzi apă de var în loc de apă cu sare de lămâie.

Citește și: Rețeta Dulceață de trandafiri

Între timp se fierbe siropul din 500 ml apă și 800 g zahăr, iar când acesta capătă consistența șiropului pentru dulceață, se adaugă nucile bine scurse și eventual șterse și se fierb împreună cu siropul pentru 45-60 de minute, la foc încet, adăugând pe parcurs și zeama de lămâie și amestecând în dulceață din când în când.

citește și: Dulceața de cireșe amare. Rețeta simplă a celebrei Sanda Marin

Dulceața de nuci verzi se aromatizează după gust, fie cu vanilie, cuișoare sau scorțișoară. Gina Pistol preferă dulceața de nuci verzi aromatizată cu scorțișoară.

Citește și: Rețeta Dulceață de căpșuni.

Se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv.

Să vă fie de folos!

Cum faci sirop de muguri de brad. Rețeta de la Mănăstirea Sihăstria Putnei... Socată.Trei metode simple de a face socata, băutura cea mai apreciată din sezon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x