Deși mai toată lumea le ține pe ușa frigiderului, în spațiul compartimentat anume pentru ele, ouăle se pot contamina și strica în acest fel.
Tocmai de aceea, însuși celebrul chef Jamie Oliver recomandă depozitarea lor în cofragul original, amplasate pe raftul din mijlocul frigiderului ca să previi astfel schimbările de temperatură și contaminarea cu bacterii.
Câteva sfaturi pentru depozitarea lor:
- Nu le muta locul. Încearcă pe cât posibil să eviți să le muți prea des, de la cald la rece și invers. După ce le-ai cumpărat, pune-le în frigider și scoate-le doar în momentul în care dorești să le folosești.
- Ouăle din magazin nu sunt ținute la rece. În lanțurile marilor supermarketuri, ouăle nu sunt ținute la rece. Acest lucru nici nu este necesar, deoarece temperatura maximă din interior nu depășește niciodată 20 de grade.
- Păstrate în frigider riscul înmulțirii bacteriilor scade. Menținerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella și de răspândire al bacteriilor.
- Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit.
Articolul continuă după reclamă
Tu unde obișnuiești să le ții?
Scoate rochia de la banchet de la naftalină, te va încăpea iar! DIETA ULTRARAPIDĂ: de la măsura L ajungi la S... "Un măr pe zi ţine doctorul departe".Detoxifierea cu suc de mere protejează organismul de infecţii...