Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Dieta indiană de 7 zile. Slăbești 5 kilograme într-o săptămână și te menții

Dieta indiană de 7 zile, cea originală, este mai degrabă o dietă lacto-vegetariană, consumul de carne, pește și ouă fiind descurajat. Sunt câteva reguli de bază în dieta indiană de 7 zile.

Ditea indiana de 7 zile

Dieta indiană de 7 zile, cea originală, este mai degrabă o dietă lacto-vegetariană, consumul de carne, pește și ouă fiind descurajat. Sunt câteva reguli de bază în dieta indiană de 7 zile, însă ținând cont de ele, fiecare persoană își poate face un meniu zilnic în funcție de preferințe și posibilități.

Dieta indiană, ținută corect, promite să ne ajute să dăm jos între 5 și 8 kilograme pe parcursul celor șapte zile de regim alimentar.

Un lucru important în dieta de 7 zile indiană este faptul că nu trebuie să se limiteze cantitatea de alimente care se consumă, ci doar tipul de alimente consumate. Acest lucru funcţionează bine pentru majoritatea persoanelor, pentru că nu trebuie să se priveze de ceea ce le place. De asemenea, mâncatul frecvent şi în cantităţi mici, alături de creşterea cantităţii de apă, va accelera metabolismul şi va ajuta la pierderea de grăsimi.

Un alt lucru foarte important pentru dieta indiană de 7 zile este că alcoolul este strict interzis în timpul dietei. Iar consumul de cafea trebuie redus la maximum sau chiar eliminată din dietă timp de o săptămână.

Nici sucurile de fructe nu sunt recomandate, decât în cea de-a șaptea zi a dietei de 7 zile.

În dieta indiană sunt extrem de importante primele 4 zile, care sunt și cele mai stricte din punct de vedere al alimentelor permise. Acestea vor fi și cele mai grele, cele care pun cel mai mult la încercare dorința de reușită.

Ce poți să mănânci în dieta indiană de 7 zile:

Dieta indiană sau dieta de 7 zile promite rezultate uluitoare. Ca în orice dietă însă, este foarte important consumul de apă. Și, desigur, astfel de diete nu sunt recomandate persoanelor care au probleme de sănătate sau anumite deficiențe în organism.

Legume: roșii, spanac, vinete, ceapă, conopidă, ciuperci, varză etc.

Dieta indiană de 7 zile. Slăbești 5 kilograme într-o săptămână și te menții

Fructe: mango, papaya, rodie, guava, portocale, mere, pepene galben, pere, prune, banana.

Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan. Nucile au un aport mare de calorii, așa că trebuie să fim foarte atenți la cantitate.

Leguminoase: mazăre, linte, năut.

Rădăcinoase și tuberculi: cartofi (numai pentru micul dejun din ziua 2), morcovi, cartofi dulci, napi.

Cereale integrale: orez brun, orez basmați, mei, hrișcă, quinoa, orz, porumb, pâine integrală.

Lactate: brânză, iaurt, lapte, kefir.

Ierburi și mirodenii: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc etc.

Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate nedegresate, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan. La fel ca și în cazul nucilor, uleiurile au un aport mare de calorii, așa că trebuie să fim foarte atenți la cantitate.

Surse de proteine: tofu, legume, lapte, nuci și semințe.

Dieta indiană de 7 zile. Regulile celor 7 zile:

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 1- Ziua Fructelor
Se vor consuma numai fructe. Se pot consuma toate fructele, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango, în orice cantitate. Indicat ar fi să se consume mai mult pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşuni şi pepeni galbeni. Se poate mânca de 20 de ori pe zi, dar nimic altceva decât fructe.

Dieta indiană de 7 zile. Slăbești 5 kilograme într-o săptămână și te menții

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 2- Ziua legumelor
Z Se pot consuma oricât de multe legume, până la saţietate, însă este important ca ele să fie fierte sau crude. Se poate începe ziua cu un cartof fiert şi o lingură de unt, alături de ceai. Acest lucru se face pentru a oferi organismului suficientă energie şi carbohidraţi pentru ziua respectivă.

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 3- Ziua fructelor și legumelor
Ziua 3 este o combinaţie a zilelor 1 şi 2. Se pot mânca fructele şi legumele menţionate, în orice cantitate, şi se bea multă apă. Sistemul este setat pentru a arde excesul de kilograme. Poftele pot încerca să domine, dar pierderea în greutate şi la cele mai bune rezultate trebuie să fie obiectivele de la care nimeni nu trebuie să se abată.

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 4- Banane și lapte

Se pot mânca până la 6 banane pentru întreaga zi. Se pot bea până la 4 pahare de lapte. Deşi bananele pot îngrăşa, în această dietă ele acţionează ca o sursă de potasiu şi sodiu pentru organism.

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 5 - roşii, varză, germeni şi brânză de vaci.
Se pot mânca roşii, varză, germeni şi brânză de vaci. De asemenea, se pot adăuga bucăţi de soia la masă (dar atenție la eticheta produslui, soia modificata genetic sau cu aditi poate face mai mult rau) sau se poate prepară o supă gustoasă cu ingredientele menţionate. Trebuie crescut şi aportul de apă în ziua 5.

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 6 - supe, varză, germeni şi brânză de vaci.
Această zi este puţin diferită de ziua 5. Seamănă cu ziua anterioară, cu excepţia roşiilor. Supa gustoasă şi o mulţime de apă ar trebui să ajute pe timpul zilei. Legumele vor oferi vitamine şi fibre corpului. În acest moment, se vor observa schimbările în corp.

Dieta indiană, dieta de 7 zile - Ziua 7 - fructe, orez, legume
Ultima zi a planului de dietă. Aceasta este cea mai importantă zi. Fructe proaspete, o ceaşcă de orez brun sau alte legume. A nu se uita de consumul de apă!

După cele 7 zile de dietă este foarte important să revenim treptat la o alimentație normală. Excesele ne pot cauza un mare disconfort fizic. Desigur, pentru a ne menține în formă este necesar să optăm în continuare pentru o dietă echilibrată și-un stil de viață sănătos.

Citește și: Nu e genetic, e dietă sănătoasă. Anca Țurcașiu, despre alimente excluse și regulile de bază

Dieta de 13 zile, dieta anului. Slăbești garantat 10 kilograme în 13 zile

Recomandari