"Dormi şi slăbeşti!" Nu e banc, ai nevoie doar de câteva trucuri pentru a arde grăsimea în somn

În timpul nopții, celulele din întreg corpul se relaxează și își iau energia necesară pentru ziua următoare. Există şi posibilitatea să slăbeşti, au constatat cercetătorii britanici. Cum este posibil?

Somnul şi slăbirea

Revista Felicia

În timpul nopții, celulele din întreg corpul se relaxează și își iau energia necesară pentru ziua următoare. Există şi posibilitatea să slăbeşti, au constatat cercetătorii britanici. Cum este posibil?

Trebuie doar să urmezi aceste trucuri, scrie Revista Felicia:

1. Să ai o cină săracă în sodiu

Autorul cartii "The Small Change Diet”, Keri Gans, R.D., spune ca, daca vrei sa eviti sa te trezesti balonat, trebuie sa treci peste cina chinezeasca. In timpul noptii, sarea ramane in corpul tau si din aceasta cauza te poti trezi mai balonat decat de obicei. Poti sa gatesti la abur niste legume sanatoase sau poti pregati niste mancaruri bogate in proteine; e o alternativa numai buna.

2. Fă o serie de exerciții înainte de a merge la culcare

Acest obicei te ajuta sa pierzi din greutate. Insa multi dintre noi considera ca exercitiile facute inainte de culcare te pot tine treaz pe parcursul noptii. 56% pana la 67% dintre persoanele care fac exercitii, indiferent de momentul din zi, dorm mai bine, conform unei statistici a “National Sleep Foundation” din 2013.

3. Adu-ți prânzul de acasă

O masa luata la restaurant este de doua ori mai nociva din punct de vedere al caloriilor, tinand cont de cat ar trebui sa consumi atunci cand stai jos. Problema este reprezentata de faptul ca dimineata, toata lumea se grabeste si nu are timp sa isi pregateasca pranzul. Poti sa faci asta seara, inainte de a merge la culcare. Iti recomandam o salata pe care sa o pui intr-un recipient, si astfel vei scapa de o grija.

4. Bea multă apă

Apa iti curata organismul si te ajuta sa scapi de problema retentiei de apa din organism. Este important sa bei apa cu o ora inainte de a merge la culcare, daca nu vrei sa mergi la toaleta in timpul noptii.

5. Asigură-te că în camera în care dormi este suficient întuneric

Conform unui studiu efectuat pe animale si publicat in “Journal of Pineal Research”: hormonul melatonina poate ajuta corpul sa produca o ardere mai intensa a grasimii. Asigura-te ca in camera ta este complet intuneric, intrucat melatonina este secretata de organism cand resimte intuneric total.

6. Dă căldura mai încet, înainte de a merge la culcare

Persoanele care dorm intr-o incapere cu o temperatura de 19 grade Celsius, pierd cu 7% mai multe calorii decat cele care prefera temperatura de 24 grade Celsius, conform “Institutului National de Sanatate".

Ultimele știri