- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Iarna şi-a intrat în drepturi. Odată cu ea, gerul i-a făcut pe toţi românii să tremure de frig în staţiile de autobuz, ba pe stradă, în drum spre serviciu. Cei care nu au fost pregătiţi cu căciulă, fular şi mănuşi au ajuns acasă cu semne evidente de răceală.
În acest caz instinctul spune să luaţi o jumătate de pastilă, pentru prevenire, însă este cel mai greşit lucru pe care îl puteţi face!
Dacă eşti una dintre acele persoane care au tot timpul geanta plină cu medicamente, trebuie să ştii că niciun comprimat nu trebuie secţionat, indiferent dacă ai un tratament regulat sau iei o pastilă ocazională pentru migrenă.
Toţi medicii recomandă ca pastilele să fie luate întregi: „Majoritatea comprimatelor au un înveliş special conceput pentru a preveni sau diminua dizolvarea lor în stomac, astfel încât mucoasa protectoare a acestuia să nu fie afectată de anumite substanţe agresive”, scrie secretele.com.
„Atunci când dai pe din două un comprimat de aspirină sau paracetamol, de exemplu, efectul protector este anulat”, au adăugat aceştia.
Citeşte şi Efectele DEVASTATOARE ale paracetamolului
Mai mult de atât, pot apărea efecte secundare neprevăzute pentru că secţionarea ajută şi la... schimbarea efectelor!
Specialiştii spun că liniile de demarcaţie de pe unele medicamente nu sunt un punct de reper. În niciun caz nu garantează că pastila poate fi secţionată în deplină siguranţă.
Nu diviza, sub nicio formă, pastilele! Excepţie pot face cele tabletele pe ale căror instrucţiuni de utilizare precizează în mod clar că pot fi înjumătăţite.
Bărbaţi, puteţi sta liniştiţi! S-a aflat motivul pentru care FEMEILE vorbesc mai mult decât voi. De vină e o... PROTEINĂ... Ce se întâmplă dacă mănânci în fața oglinzii! Efectul este surprinzător!...