A venit luna septembrie, iar strugurii se găsesc în orice piaţă. Indiferent de soiul pe care îl alegem, e interesant de ştiut că aceste fructe au nenumărate beneficii.
În primul rând, strugurii au un nivel ridicat de apă şi sunt buni pentru hidratare. Fructele şi legumele cu multă apă oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, având puţine calorii.
De asemenea, conţin şi mulţi antioxidanţi importanţi pentru sănătatea ochilor, cum ar fi luteina şi zeaxantina, iar strugurii roşii au resveratrol fitochimic în coajă, cunoscut pentru protejarea împotriva mai multor boli cronice, conform mediafax.ro.
Strugurii au în componenţă antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, pancreas, prostată şi colon. Fibrele şi potasiul din struguri ajută şi la sănătatea inimii.
Datorită beneficiilor pe care le au strugurii, specialiştii în alimentaţie i-au numit "superfructele toamnei". E păcat să nu profităm de calităţile lor nutritive!