Exercitiile ii ajuta pe cei care sufera de sindormul iritabil

Persoanele care sufera de sindromul de intestin iritabil (SII) ar putea fi ajutate de exercitiile fizice efectuate in mod regulat. Un studiu realizat cu ajutorul a 102 adulti ce sufereau de aceasta problema a aratat ca exercitiile pot diminua simptomele bolii, informeaza Reuters.


Dr. Riadh Sadik, de la Universitatea Gothenburg, Suedia, a declarat ca, in cazul persoanelor care nu fac deloc miscare, chiar si exercitiile usoare pot avea efect.

O parte din participantii la studiu au fost rugati sa faca 20 pana la 60 de minute de exercitii usoare, precum plimbari sau bicicleta, de trei pana la cinci ori pe saptamana.

SII difera de boala intestinului inflamat, care poate duce la colita ulceroasa sau la boala Crohn. Inca nu se cunoaste cauza SII, dar persoanele care sufera de aceasta problema prezinta diverse simptome specifice, precum stresul emotional, consumul unor portii prea mari de mancare sau preferinta pentru anumite alimente.

Tratamentul tipic aplicat este schimbarea dietei, medicamentatie impotriva diareii sau constipatiei si suplimente alimentare care sa contina fibre.

Sadik este de parere ca exercitiile pot ajuta bolnavii deoarece pun in miscare lucrurile din intestine, elibereaza gazele si elimina problema constipatiei.

"Daca suferi de SII, atunci poti sa cresti activitatea fizica efectuata pentru a scapa de anumite simptome. Daca ramai inactiv, atunci situatia se va inrautati", a mai spus Sadik.

Foto: theexerciseadvisor.com

Ultimele știri