Gingivita netratata poate duce la pierderea dintilor!

De cele mai multe ori ajungi la stomatolog dupa amanari repetate, atunci cand cel mai probabil durerea devine prea greu de suportat. Problema cu acest rationament este ca anumite boli avanseaza fara sa-ti dai seama si astfel, odata ajuns pe scaunul medicului, complicatiile sunt deja instalate. Gingivita este cel mai bun exemplu in acest caz. Se instaleaza! Evolueaza! Si este depistata adesea mult prea tarziu.

Cine este predispus la gingivita?
Pentru a preveni aparitia gingivitei specialistii au cateva recomandari simple pe care trebuie sa le respecti:


Igienizarea dentara - cel mai bun tratament

Indepartarea depozitelor de tartru (detartraj) este urmata adesea de airflow, o metoda de igienizare ce consta in indepartarea resturilor de tartru si a pigmentilor cu ajutorul unui dispozitiv care arunca un jet de apa si bicarbonat de sodiu bine tolerat si fara dureri. In cazurile mai severe de gingivita, pe langa igienizarea profesionala se vor aplica local substante dezinfectante, iar periajul dentar zilnic, obligatoriu, trebuie urmat timp de o saptamana-doua de clatiri suplimentare cu apa de gura.

Sfatul specialistului

"Ca orice boala netratata la timp, un pacient care sufera de gingivita poate ajunge la afectiuni dentare grave si chiar pierderea dintilor. Daca se observa simptome precum gingii inflamate, rosii, sensibile sau daca acestea sangereaza usor la atingeri (in timpul periajului, al mesei) este important ca persoana respectiva sa apeleze la un medic specialist", a declarat Elena Sandulescu, medic dentist generalist.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: ocdentalcenter.com

Ultimele știri