Hrișca este un aliment minune care nu aduce numai beneficii reale pentru sănătate, ci este și energizantă și hrănitoare. Iată de ce să o incluzi în dieta ta.
Hrișca este foarte mult folosită în țările nordice, în Rusia, Ukraina, Polonia unde joacă un rol important în bucătăria tradițională. În România găsim hrișcă la orice magazin naturist, fiind mai cunoscută în special printre persoanele preocupate de alimentația diversificată și de un stil de viață sănătos.
Cum se pregătește hrișca
La o cană de hrișcă adăugați două căni de apa și puțină sare; lăsăm să fiarbă încet, cu capac, timp de 30-40 minute fără să amestecăm (căci se face terci) până absoarbe apa.
Hrișcă nu conține gluten așa că este recomandată persoanelor care au intoleranță la gluten, sunt sensibile la grâu sau care doresc să evite glutenul, potrivit prodieta.ro.
Hrișca are un conținut bogat de antioxidanți puternici, vitaminele B1, B2, B3 și B6, precum și fier, zinc și potasiu.
Hrișca este foarte bogată și în fibre insolubile, mangan și magneziu.
Hrișca este recomandată și în curele de slăbire sau dietă de menținere a greutății datorită faptul că scade lipidele din sânge și nivelul de glucoză.
Un studiu efectuat în 2005 arată că oamenii se simt mai sătui atunci când consumă mâncăruri cu hrișcă decât cu grâu sau alte cereale. Făina de hrișcă poate fi folosită în combinație cu făina de grâu pentru a face pâine de casă, brioșe, biscuiți sau clătite. Va veți sătura apoi mai repede cu delicioasele preparate.
Consumul de hrișcă poate scădea nivelul colesterolului și poate impulsiona funcționarea eficientă a celulelor sistemului imunitar.
Mâncărurile cu hrișcă sunt recomandate și diabeticilor pentru că această poate scădea nivelul de glucoză.
Foto: Pexels
Minus 7 kg cu DIETA japoneză. Adio grăsime! Slăbești rapid și fără efort... Dieta cu pufuleți: cel mai ieftin regim! Cu un sac de pufuleți, circa 20 de lei, ajungi ca biscuitele în dungă!...