Iei aspirină frecvent? Au ieșit la iveală niște detalii importante! Ce pericole se ascund în spatele acestei pastile?

A ieșit la iveală un detaliu incredibil despre consumul regulat de aspirină. În doze scăzute, acest medicament produce niște schimbări majore în organism.

Ai grijă de sănătatea ta

A ieșit la iveală un detaliu incredibil despre consumul regulat de aspirină. În doze scăzute, acest medicament produce niște schimbări majore în organism.

Administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral și de cancer colorectal.

Specialiștii recomandă ca persoanele între 50 de ani și 69 de ani cu un risc crescut de boli cardiovasculare în următorii zece ani și care nu sunt predispuse la sângerări să ia aspirină ca un mijloc de prevenție primară împotriva acestor maladii.

Cancerul colorectal se află pe locul al treilea în ceea ce privește tumorile cele mai frecvent diagnosticate la bărbați și femei și pe primul loc între cauzele mortalității de cancer.

Aspirina are efecte pozitive, dar și negative

În același timp, experții subliniază riscul hemoragiilor grave ale stomacului, intestinelor și creierului pe care îl reprezintă administrarea de aspirină la unele persoane.

Cea mai simplă modalitate de a afla ce problemă de sănătate ai! Ai nevoie de o linguriţă şi de o pungă din plastic

De asemenea, grupul de experți a estimat că a fost nevoie de mai multe cercetări pentru a evalua beneficiile preventive ale aspirinei pentru persoanele de sub 50 ani și de peste 70 de ani, potrivit Agerpres.

Aspirina ar trebui să crească speranța de viață pentru cele mai multe persoane care încep să ia acest medicament în fiecare zi între 40 de ani și 59 de ani, iar persoanele cu un risc crescut de boli cardiovasculare trebuie să ia aspirină între 60 și 69 de ani, spun acești experți.

Ultimele știri