Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Importanța și eficiența ceaiurilor în răceală și gripă

Specialistul în băuturi din plante a venit la Neatza cu Răzvan și Dani a vorbit despre importanța și eficiența ceaiurilor în răceală și gripă.

Importanța și eficiența ceaiurilor în răceală și gripă

În sezonul rece și nu numai, ceaiurile calde, din plante, sunt recomandate atât pentru hidratare cât și pentru efect terapeutic, curativ.

Trebuie alese plante de calitate cu acțiune antiinflamatorie, antiseptică precum: cimbru, crețușcă, eucalipt, plămânărică, frunze de măslin, ghimbir, șovârf. Aceastea elimină disconfortul respirator, asociate într-o formulă atent realizată.

Sunt plante care acționează asupra simptomelor de răceală și gripă, având proprietăți sudorifice, antifebrile, relaxante pe musculatură și emoliente pe mucoasa căilor respiratorie.

Ceaiurile calde sunt recomandate în special când temperatura corpului este crescută, pentru că sunt hidratante!

Când suntem răciți un ceai ar trebui să conțină plante precum: cimbrișorul de câmp, fructe de fenicul, de amason, de măceș, șovârf, scorțișoară. Aceste plante asigură sănătatea căilor respiratorii, asigură o expectorație și transpirație, deci reduc temperatura corpului. Sunt ceaiuri aromate, recomandate a fi consumate de la primele simptome de răceală.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro