Fiecare popor are preferintele lui, mai ales in materie de paine. Francezii par a fi indragostiti de baghete, nemtii de painea cu seminte si secara, iar italienii de a lor Panini. Romanii, in schimb, mananca cate putin din fiecare. Cel putin 20 de sortimente gasesti in fiecare magazin.
Ne dorim sa mancam bine, dar sa nu ne ingrasam, asa ca trebuie sa stim cu ce alimente nu trebuie sa consumam paine. “Nu este permisa asocierea painii cu aceeasi categorie de alimente. Deci nu asociezi painea cu mamaliga, cu cartofii, cu orez sau cu paste fainoase”, spune medicul primar Carmen Crisan.
Medicii recomanda painea neagra sau semialba. Asta pentru ca e bogata in fibre, are efecte anti-inflamatorii si rol in protectia cardio-vasculara. Brutarii, in schimb, le recomanda pe toate, mai ales cand sunt tocmai scoase din cuptor.
Sfaturi pentru detoxifierea periodica a organismului de la profesorul Mencinicopschi. Vezi ce obiceiuri au vedetele... Antrenamentul de tip circuit te scapa de kilogramele in plus acumulate de sarbatori...