- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chiar dacă nutriţioniştii au obosit să tot spună că nu este recomandată trecerea peste micul dejun, aproximativ jumătate dintre români fac acest lucru în continuare, preferând să-şi bea cafeaua şi să ronţăie ceva pe drum, în loc să se trezească puţin mai devreme şi să-şi prepare ceva sănătos.
Lipsa timpului, lipsa senzaţiei de foame sau teama de a nu se îngrăşa sunt doar câteva dintre motivele pentru care jumătate dintre români recunosc că nu mănâncă micul dejun.
Dintre cei care nu sar prima masă a zilei, 85% mănâncă acasă. Restul de 15% aleg o gustare în drum spre birou.
„Omul modern plăteşte preţul modernităţii. Mănâncă pe fugă, nu mai are grijă de el şi atunci face lucrurile la întâmplare. (...) Dacă vom consuma carbohidraţi sau grăsime la micul dejun, adică covrig sau merdenea, sau orice foietaj pe care îl găsim în comerţ, vom consuma mult mai mult energie caloric decât nevoia noastră zilnică”, a spus nutriționistul Florin Bălănică.
La micul dejun, nutriţioniştii recomandă iaurt degresat cu cereale din hrişcă, omletă, brânză slabă cu ceapă verde sau preparate din carne cu legume.
Pentru cei care aleg varianta sănătoasă pentru principala masă din zi, există opţiuni şi în restaurante. Iar ora 11 este ora de vârf.