În același timp, unii pacienți sunt îngrijorați de această procedură, îndoindu-se de siguranța procedurii, alții cred că pentru ei este o procedură inaccesibilă și mai există și unii care cred că implanturile nu prind niciodată rădăcini. Despre implant dentar din Timișoara sau din alte orașe există multe mituri, dar pe care un medic stomatolog le poate desființa cu ușurință.
Clarificări de la experții stomatologi
Mitul nr. 1: Operația cu implant dentar este dureroasă.
Adevăr: Acesta este cel mai răspândit și nejustificat mit despre implanturile dentare. Astăzi, specialiștii au o mulțime de opțiuni pentru anestezice, astfel încât întreaga procedură este absolut nedureroasă. În timpul procedurii, pacienților li se garantează confortul fizic și siguranța.
Mitul nr. 2: Plasarea implantului dentar este o procedură complexă, riscantă și consumatoare de timp
Adevăr: Un alt mit pe care un medic expert stomatolog îl poate dezminți. Procedura durează până la câteva zeci de minute. Experții explică complexitatea acesteia și faptul că necesită o precizie extremă. Dar implantarea devine un proces obișnuit în munca de zi cu zi a experților stomatologi. Experiența și priceperea medicului stomatolog rezolvă cele mai dificile probleme ale pacienților.
Mitul nr. 3: Implanturile dentare pot provoca o reacție alergică
Adevăr: Nu! Implanturile sunt realizate din materiale absolut neutre pentru organism, de obicei titan, care elimină riscul de alergii.
Mitul nr. 4: Implanturile dentare previn viitoarele RMN
Adevăr: Acesta este un alt mit des repetat. Implanturile sunt diamagnetice, adică produse care nu sunt magnetizate. Înainte de o examinare RMN, specialistul trebuie informat despre implanturi. Cu toate acestea, nu au fost constatate anomalii sau consecințe dăunătoare pentru organism la efectuarea unei examinări RMN cu implanturi în gură.
Mitul nr. 5: Orice stomatolog poate efectua un implant dentar
Adevăr: Pentru efectuarea procedurii sunt necesare calificări corespunzătoare ale medicului stomatolog. Procedura poate fi efectuată numai de implantologi care dețin certificate ce confirmă competențe în domeniul implantologiei.
Mitul nr. 6: Implantarea este contraindicată la vârstnici
Adevăr: Implanturile dentare se pot instala la orice vârsta a pacientului (vorbim de limita superioară de vârstă), importantă fiind starea de sănătate a pacientului. Contraindicațiile unui implant dentar includ: probleme oncologice, osteoporoză activă, tulburări circulatorii, diabet decompensat. Implanturile dentare sunt în multe cazuri singura soluție și șansa pentru protezare stabilă la vârstnici, oferind o viață confortabilă.
Cum pot contribui la îmbunătățirea aspectului tău
Zâmbetul perfect devine un criteriu semnificativ de atractivitate. Ca medic stomatolog, pot sublinia frumusețea, pot evidenția avantajele, și te pot ajuta să arăți mai tânăr și mai atractiv. Mai simplu spus, stomatologia estetică este un set de măsuri menite să îmbunătățească aspectul dinților și să creeze un zâmbet atractiv. Poate include:
- Albirea smalțului dinților. Un zâmbet atractiv se bazează pe dinți albi ca zăpada, deoarece atrag atenția celorlalți și indică atractivitate.
- Plasarea de fațete și corectarea deficiențelor similare. Aceasta este una dintre părțile principale care fac un zâmbet perfect. Prezența așchiilor sau crăpăturilor în smalț nu numai că perturbă aspectul general, ci poate contribui și la apariția cariilor.
- Corectarea formei dinţilor. Dinții deformați sau răsuciți pot afecta atractivitatea unui zâmbet. Un aparat dentar modern sau discret poate corecta această problemă.
- Implant dentar și coroane dentare. Chiar și cel mai strălucitor zâmbet va fi neatractiv dacă lipsesc unul sau mai mulți dinți. Cu un implant dentar și plasarea coroanelor se poate îmbunătăți considerabil aspectul general.
- Montaj skyce - bijuterii pentru dinți.
Există multe lucruri pe care le poate face un expert stomatolog pentru a obține zâmbetul perfect, dar acest lucru ține și de nevoile tale. În același timp, aspectul trebuie să fie cât mai natural.
Care este cea mai potrivită oră de somn. Dr. prof. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: “Procesele nervoase majore se ... Câtă înghețată este indicat să mănânci. Afecțiunile pe care le poți avea dacă o consumi în exces...