Cei care vor sa tina in aceasta perioada o cura de detoxifiere au de unde alege. Piata este plina de fructe si legume, iar verdeturile atat de recomandate in aceasta cura sunt din plin, la preturi pentru toate buzunarele. Si dupa o iarna in care s-au infruptat cu mancaruri grele, multi le cauta.
Cura creste imunitatea, spun medicii. Asta daca detoxifierea se face corect. Dietele trebuie sa contina in special alimente usor de digerat, cum ar fi spanacul, urzicile, varza asu broccoli. Aceste verdeturi au efect diuretic si contribuie la eliminarea toxinelor. Nutritionistii ne recomanda se le preparam termic cat mai putin.
Si sub nicio forma sa nu pastram un astfel de regim mai mult de o luna. Tinute in exces curele de detoxifiere pot provoca anemie sau alte afectiuni ale ficatului si colonului.
"Sunt recomandate pentru o anumita categorie de persoane, asa-zise sanatoase, in nicun caz nu poti sa bagi vrenu bolnav, un cardiac sau un diabetic pentru ca o cura de detoxifiere inseamna un anumit regim alimentar cu excludere", a declarat medicul endocrinolog Lucretia Parcalaboiu.
Daca nu vreti sa mancati verdeturi o saptamana sau o luna, puteti tine o mini cura de detoxifiere, adica o zi din saptamana in care sa consumati doar legume si fructe. Inainte ar trebui sa consultati un medic insa.