Live acum
Prime Time 20:30Raman cu tine

Obezitatea la copii este în creștere. Sfaturi pentru o mâncare cât mai sănătoasă

În România, unul din patru copii este supraponderal sau obez. Sunt cifre îngrijorătoare, oficiale, confirmate de nutriţionişti. Dacă vă număraţi printre părinţii care au constatat deja că cei mici au mai multe kilograme decât ar trebui, ar fi bine să începeţi schimbarea obiceiurilor alimentare cu voi înşivă. Asta recomandă specialiştii.

În România, unul din patru copii este supraponderal sau obez. Sunt cifre îngrijorătoare, oficiale, confirmate de nutriţionişti. Dacă vă număraţi printre părinţii care au constatat deja că cei mici au mai multe kilograme decât ar trebui, ar fi bine să începeţi schimbarea obiceiurilor alimentare cu voi înşivă. Asta recomandă specialiştii.

În fiecare an, în luna mai este marcată ziua obezității în Europa. Peste jumătate din populația UE este supraponderală. Ceea ce ne îngrijorează și mai mult este faptul că incidența obezității în rândul copiilor este în creștere, în ciuda eforturilor europene de a stopa acest trend ascendent.

Studiile arată că acei copiii de peste zece ani care sunt obezi vor deveni adulți obezi. Alimentația nesănătoasă și lipsa activității fizice sunt două cauze determinante.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro