Antena Căutare

(P) Cum se desfășoară tratamentul cariilor într-o clinică stomatologică?

Conform unor estimări realizate la nivel mondial, aproximativ jumătate din populația adultă a lumii se confruntă cu problema cariilor dentare.

(P) Cum se desfășoară tratamentul cariilor într-o clinică stomatologică? Galerie
Vizitele regulate la clinica stomatologica sunt necesare

Din anumite puncte de vedere, situația din România este chiar mai gravă. Astfel, 83% dintre copiii cu vârsta de 6 ani au măcar o carie, procentul ajungând la 94% pentru persoanele de 18 ani. O treime dintre români pierd cel puțin 3 dinți înainte de împlinirea vârstei de 40 de ani.

În aceste condiții, vizitele regulate la clinica stomatologica sunt necesare. Iată care sunt principalele pericole de care ne scutesc!

Posibilele complicații ale cariilor dentare

Atunci când cariile penetrează smalțul și dentina și ajung în pulpa dentară, se poate ajunge la complicațiile cunoscute sub numele de pulpite sau infecții pulpare. Netratate, pot să evolueze în continuare spre țesutul situat sub dinte, ajungând să provoace infecții ale acestuia. Ele favorizează apariția unor abcese dentare sau chiar pot să ducă la infectarea și resorbția progresivă a osului care susține dintele, punându-i în pericol existența.

În fazele cele mai avansate, o carie poate ajunge să provoace daune însemnate inclusiv la nivelul țesuturilor dure. Uneori, dintele ajunge să fie afectat într-o asemenea măsură, încât devine imposibil de restaurat cu ajutorul unei plombe sau a unei coroane dentare, singura soluție rămânând extracția.

Odată rămas fără dinți, starea de sănătate este afectată în mai multe feluri. Vizat este îndeosebi procesul de digestie, însă au de suferit și modul de a vorbi sau aspectul natural al feței. Tocmai pentru a nu se ajunge la astfel de complicații, este necesar să te prezinți la clinica stomatologică încă de la primele semne ale apariției unei carii.

Tratament de ultimă generație!

Clinica stomatologică Dental Premier propune un tratament al cariei dentare realizat prin intermediul unor metode moderne și minim invazive. Folosirea unor materiale de ultimă generație, de exemplu, face posibilă obținerea unor plombe de aceeași culoare cu cea a dinților naturali. Pe lângă faptul că au o rezistență sporită, ele prezintă și avantajul de a fi nedetectabile vizual.

De altfel, pentru eliminarea acestei probleme se realizează o terapie dentară completă. Înainte de aplicarea obturației definitive de compozit, în clinica stomatologică Dental Premier se verifică minuțios dacă s-a curățat perfect dintele, folosind așa-numitul „indicator de carie“, adică o soluție care colorează doar zonele rămase necurățate. Abia în acest fel este obținută siguranța că dintele respectiv nu se va mai caria pe viitor.

La final, după lustruirea perfectă a obturației de compozit cu gume, perii și cu o pastă concepută special pentru acest tip de tratament, pe suprafața obturației este aplicat un lac special. Cunoscută și sub denumirea de „sigilant“, pasta evită reapariția ulterioară a problemei la marginile obturației.

Pentru cei mici, obturațiile pe dinți sunt realizate în culori vesele, atrăgătoare, chiar prichindelul fiind cel ce are posibilitatea de a alege nuanța pe care o preferă. Datorită acestui fapt, vizita la clinica stomatologica devine mai degrabă un eveniment relaxant, chiar plăcut, decât unul traumatizant.

Dacă și tu faci parte dintre persoanele care se confruntă cu această problemă de sănătate, nu aștepta inutil! Acționează atât timp cât dintele tău mai poate fi salvat! Astfel, atât starea generală de sănătate, cât și nivelul încrederii în sine vor avea de câștigat!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x