Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului/ Ministerul Sănătăţii demarează campania de informare "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă"

Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, marţi seară, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului. Ministerul Sănătăţii demarează campania de informare "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă".

Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, marţi seară, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului. Ministerul Sănătăţii demarează campania de informare "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă".

”La data de 17 septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marchează Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului. Administraţia Prezidenţială se alătură acestei iniţiative prin iluminarea în portocaliu, culoare desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment, a Palatului Cotroceni, marţi, începând cu ora 19:00”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, în acest an, campania cu tema „Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”, îşi propune creşterea gradului de conştientizare atât în rândul profesioniştilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, cât şi al pacienţilor cu privire la necesitatea dezvoltării culturii siguranţei pacientului în sistemul sanitar.

La rândul lor, reprezentanţii Minsterului Săătăţii au precizat că, începând de marţi, prin direcţiile de sănătate publică, s-a demarat Campania de informare cu tema "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă" .

Obiectivele campaniei sunt:

•informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

•conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

•informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Campania cuprinde recomandări pentru pacienţi în vederea administrării unui tratament corect al pacientului, precum şi informaţii esenţiale pentru profesionişti în vederea prescrierii unui tratament corect şi pentru comunicarea cu acestia.

”Utilizarea eronată a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile financiare şi economice cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă o povară financiară pentru toate sistemele de sănătate. Implicarea crescută a pacienţilor pe parcursul tratamentului este esenţială în serviciile de asistenţă primară şi ambulatorie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa : news.ro

Partenerii noștri cred că s-ar putea să-ți placă

 1. Aldo, un câine polițist, nu mai mănâncă de când partenerul său s-a pensionat, în Țăndărei
  Antena 1 Observator
 2. Digi | RCS-RDS te face să renunți la Orange, Vodafone sau Telekom. Nici 10 lei nu dai și ai tot ce îți dorești
  Playtech.ro
 3. Șansă uriașă pentru români! Oricine poate câștiga un milion de euro. Află aici cum
  Playtech.ro
 4. Fetelor, învăţaţi de la ea! Diana Dumitrescu ştia ce vrea! Dorinţa nebănuită a blondinei, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor / VIDEO PAPARAZZI
  Spynews.ro
 5. FOTO-BOMBĂ! A lăsat să se vadă aproape tot! Vedeta care s-a pozat multe prea sexy: ”Vă iubesc mult pe toţi!”
  Telekomsport.ro
 6. Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România
  Gsp.ro
 7. Temperaturi-șoc în februarie! Au anunțat cum va fi vremea de mâine. Prognoza ANM
  Capital.ro
 8. DOLIU in PSD! A MURIT fulgerator! Cauza mortii...
  Fanatik.ro
 9. Ce înălțime are, de fapt, Daniela Crudu, atunci când nu poartă tocuri. Puțini cunosc acest detaliu despre vedetă
  Impact
 10. Horoscopul săptămânii 17-24 februarie, cu Camelia Pătrăşcanu: Fecioarele primesc o vestă bună de sus, Racii se gândesc la o despărţire
  Antena3.ro
 11. Se dau 100 000 de euro de la stat! Care e marea condiție pentru a primi banii
  Voxbiz.ro
 12. Metoda inedita gasita de hoti pentru a fura un Ferrari. Dupa cateva ore au facut accident cu el
  Cars.ro
 13. Horoscop săptămânal, 17 - 23 februarie. Se anunță o săptămână a progreselor
  Jurnalul