Deşi pare un aliment total inofensiv, lucrurile stau cu totul altfel, spun medicii. Se pare că mărarul poate fi extrem de periculos în anumite situaţii. Iată care sunt acestea:
Folosit pentru a da savoare mâncărurilor (fie prin frunzele mărunțite, sau chiar oțet de mărar, preparat din semințe), mărarul aduce multe beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale, dar şi unele probleme dacă este consumat de anumite persoane.
Contraindicaţii mărar. Mărarul este interzis să fie consumat de către femeile însărcinate, deoarece mărește secreția de hormoni specifici, care la rândul lor pornesc procesul de menstruație, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcină.
Deși este cunoscut faptul că mărarul este recomandat pentru femeile care alăptează, există totuși o reticenţă cu privire la acest lucru.
Tratarea excesivă a pielii cu ulei sau frunze de mărar poate cauza iritarea pielii, mai ales după o expunere prelungită la soare.