PERICOLUL din bucătăria ta care te poate îmbolnăvi de CANCER! Aruncă-le imediat!

 

Utilizarea unor vase sau borcane care au un strat nonadeziv deteriorat poate crește riscul de apariție a cancerului, potrivit unui raport publicat de Agenția de Protecție a Mediului din Washington.

În plus, utilizarea vaselor pentru gătit nonadezive precum cele din teflon poate expune o persoană efectelor nocive ale acidului perfluorooctanoic, conţinut în acestea. Substanța face parte și din compoziția materialelor rezistente la apă și foc.

Particulele de acid perfluorooctanoic au proprietăți toxice, iar ingerarea acestora în organism poate duce la dezvoltarea cancerului, creșterea colesterolului și slăbirea sistemului imunitar.

Studiile efectuate pe animale de laborator au arătat acidul perfluorooctanoic favorizează dezvoltarea tumorilor hepatice, ale pancreasului și organelor genitale.

De asemenea, acidul perfluoroctanoic poate conduce la sterilitate.

Materialele cele mai sigure în privința vaselor de gătit sunt lutul, sticla, ceramica, inoxul sau emailul. Însă, este important ca tigăile ori oalele din email să nu aibă zgârieturi.



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI