Antena Căutare

S-a demonstrat: VITAMINELE pot face mai mult RĂU decât bine! Consumul excesiv poate duce chiar la CANCER!

Oamenii de stiinta canadieni au incheiat un studiu care a demonstrat ca vitaminele nu au deloc efectele benefice cu care se lauda pe cutii producatorii. In cel mai bun caz, ele nu modifica cu nimic starea noastra de sanatate. Dar medicii vin cu un avertisment dur: consumul excesiv poate favoriza aparitia bolilor, printre care si cancerul.

Oamenii de știință canadieni au încheiat un studiu care a demonstrat că vitaminele nu au deloc efectele benefice cu care se laudă pe cutii producătorii. În cel mai bun caz, ele nu modifică cu nimic starea noastră de sănătate. Dar medicii vin cu un avertisment dur: consumul excesiv poate favoriza apariția bolilor, printre care și cancerul.

Internetul este plin de articole despre efectele diferitelor vitamine. Luarea suplimentelor alimentare a devenit parte din viața fiecărei persoane care duce un stil de viață sănătos. Cei mai mulţi oameni îşi aleg vitaminele de unii singuri, însă această suplimentare trebuie făcută într-un mediu controlat.

„E absurd să iei vitamine doar pentru că nu ai ce face, trebuie să ai o indicaţie pentru asta. Vitaminele luate aşa doar ca să previi ceva, dar nu se ştie ce. În contextul în care alimentaţia este normală, în contextul în care starea de nutriţie este normală şi nu există afecţiuni cronice specifice”, explică Cristian Serafinceanu, profesor Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Unele vitamine consumate în exces ne pot cauza adevărate probleme. Vitamina A în cantităţi mari favorizează apariţia cancerului pulmonar, zic specialiştii.

PERICOL! Căpușele aleg persoanele pe care le mușcă! Te numeri printre cei expuși la RISC?... „Leacul lui Dumnezeu” face MINUNI! Îl bei și efectele se văd imediat în organism...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x