Antena Căutare

Slăbești fără dietă sau sport! Aceasta este descoperirea care schimbă totul

O descoperire incredibilă zguduie lumea științei din temelii! În viitorul apropiat, oamenii care se confruntă cu obezitatea sau kilogramele în plus ar putea rezolva problema fără regim de slăbit, diete speciale sau sport? Cum este posibil?

Un nou medicament, care s-a dovedit eficace pentru reducerea greutăţii în testele efectuate pe şoareci de laborator, ar putea deveni un instrument util în lupta contra obezităţii, a anunţat miercuri o echipă de cercetători din Australia, citată de Xinhua.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Noul Wales de Sud (UNSW) au încercat iniţial să dezvolte un nou medicament care să ţintească depozitele de grăsime toxică din muşchii scheletici. Însă ei au descoperit cu surprindere că şoarecii pe care era efectuat studiul au luat mai puţin în greutate după ce le-a fost administrat medicamentul.

''Şoarecii pe care îi studiam la acea vreme şi care primeau o alimentaţie bogată în grăsimi pentru a li se induce obezitatea nu au acumulat la fel de multă grăsime ca animalele care nu primeau medicamentul'', a explicat pentru Xinhua profesorul asociat Nigel Turner de la UNSW.

Slăbești fără dietă sau sport! Aceasta este descoperirea care schimbă totul

''Aşa că am conceput un medicament care accelerează arderea caloriilor în muşchii scheletici şi are astfel un efect împotriva obezităţii'', a completat cercetătorul.

''Deoarece obezitatea este un factor de risc important pentru numeroase afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi cancerul, orice terapie nou apărută în acest domeniu ar putea avea beneficii pe scară largă'', a spus specialistul.

Deşi nu s-a dovedit în mod direct că acest medicament induce pierderea din greutate, Turner a adăugat că nu vede niciun motiv pentru care acest lucru nu ar fi posibil.

Echipa de specialişti are în plan realizarea mai multor teste pe animale pe baza acestor rezultate şi extinderea domeniului de aplicare a medicamentului pentru a ţinti enzimele responsabile de acumularea ţesutului adipos în zone diferite ale corpului, altele decât muşchii scheletici.

''Rezultatele se arată deja promiţătoare în această etapă, însă este devreme deocamdată, aşa că avem multe teste de realizat în cadrul studiilor pe animale pentru a explora profilurile de siguranţă'', a subliniat Turner.

Sursa: Agerpres

„Este otravă curată”! Declarațiile unui profesor de la HARVARD despre ULEIUL DE COCOS!... Casinovita B17 - Suplimentul naturist cu Vitamina B17...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x