Stai picior peste picior? Îţi poate dăuna sănătăţii - VIDEO

Adoptarea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afecţiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră, potrivit brightside.me.

În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui în corp creşte.

De asemenea, potrivit unui studiu, această poziţie menţinută mai mult de trei ore pe zi poate provoca o încovoiere a spatelui, dureri în partea inferioară a acestuia, dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.

Poate duce şi la dezechilibrul pelvian. Muşchiul interior al coapsei fiind mai scurt, iar muşchiul exterior mai lung, articulaţiile sunt puse în pericol.

Pe lângă afecţiunile prezentate, obiceiul poate provoca tromboza venoasă. Când picioarele sunt aşezate unul peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor.

Sursa: brightside.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri