Căutare Live

Stai picior peste picior? Îţi poate dăuna sănătăţii - VIDEO

Adoptarea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afecţiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră, potrivit brightside.me.

În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui în corp creşte.

De asemenea, potrivit unui studiu, această poziţie menţinută mai mult de trei ore pe zi poate provoca o încovoiere a spatelui, dureri în partea inferioară a acestuia, dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.

Poate duce şi la dezechilibrul pelvian. Muşchiul interior al coapsei fiind mai scurt, iar muşchiul exterior mai lung, articulaţiile sunt puse în pericol.

Pe lângă afecţiunile prezentate, obiceiul poate provoca tromboza venoasă. Când picioarele sunt aşezate unul peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor.

Sursa: brightside.ro

ATENȚIE MARE! Îți usuci rufele în casă, pe calorifer? La ce riscuri uriașe te expui!... Îţi rozi cuticulele de la unghii!? Atenție, acest obicei îți poate aduce probleme de sănătate...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri