Suplimentele nutritive cauzeaza moartea prematura

Lumea obisnuieste sa ia suplimente nutrivite, crezand ca isi vor regla cantitatile de vitamine si minerale din organism. Multi considera ca acestea ii ajuta sa isi mentina tineretea. Cercetatorii spun ca suplimentele fac mai mult rau, decat bine!

Potrivit unui studiu recent, suplimentele nutritive consumate de milioane de femei, pot avea efecte negative grave asupra organismului.

Studiul a fost realizat pe 39000 de femei. In urma acestuia s-a descoperit ca multivitaminele, acidul folic, fierul, vitamina B, cuprul si magneziul cresc riscul mortii premature.

Potrivit rezultatelor publicate in Arhivele Medicinii Interne, cuprul creste cu 18% riscul unei morti premature, acidul folic, administrat femeilor gravide, cu 6%, iar fierul cu 4%.

Cercetatorii nu stiu exact in ce mod acestea produc moarte prematura. Se considera ca multivitaminele ar putea interfera cu mecanismul natural de aparare al corpului. Acestia spun ca suplimentele nutrivite ar trebui sa fie luate doar de cei care sufera de malnutritie, sub atenta supraveghere a doctorului.

Necesarul de multivitamine ar trebui sa fie asigurat de o alimentatie sanatoasa si nu de suplimente nutritive.

Sursa: dailymail.co.uk

Foto: hepta.ro

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri