Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Tinerete fara batranete? Metoda revolutionara care promite stoparea imbatranirii!

Celulele stem promit tratamente revolutionare, care pot duce la disparitia anumitor boli incurabile, dar si a incetinirii procesului de imbatranire, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins. Deci, care sunt metodele prin care tratamentele sa functioneze?

Savantii au reusit sa descopere o metoda revolutionara in lumea medicinii, si anume inlocuirea celulelor din sange in unele de tip embrionar, care sunt identice cu cele ale unui embrion de doar cateva zile. Prin intermediul acestei metode, celulele din sange practic "intineresc", ducand la stadiul initial al celulelor stem.

Celulele stem au ajuns sa fie atat de importante in medicina moderna, deoarece ele pot fi convertite in multe alte tipuri de celule, adaptate fiecarui tip de tratament. Desi celulele stem pot schimba definitiv cursul medicinei, ele sunt foarte controversate, din cauza metodelor de obtinere - embrioni sau de pe peretii cordonului ombilical.

Cea mai cunoscuta metoda de obtinere a celulelor stem este cea prin care celulele adulte sunt aduce la stadiul incipient, cu ajutorul unor virusuri. Problema proneste, insa, de la faptul ca virusii pot provoca mutatii in ADN, ceea ce poate duce la declansarea mai multor afectiuni.

Cercetatorii lupta acum sa treaca peste barierele sociale si legislative, pentru a ajuta tot mai multe persoane care sufera de boli fatale, screloza si chiar conservarea tineretii.

Foto: humorsharing.com

Recomandari