In urma aflarii cauzei acestor afectiuni se poate institui un tratament tintit pentru a corecta nivelul parametrilor indicilor eritrocitari si ai hemoglobinei.
Unul dintre simptomele instalării anemiei este oboseala, scăderea puterii organismului. Anemia scade aportul oxigenului la țesuturi, iar organismul va fi slăbit și nu se va mai putea adapta la eforturile zilnice.
Un alt simptom este paliditatea feței cauzată de reducerea cantității de sânge din arterele pielii.
Cauzele anemiei sunt multiple, pornind de la o sângerare internă, sângerare digestivă, sângerare ginecologică, nazală, sau gingivală. Trebuie căutată cauza sângerării.
Anemia poate să apară și pe fondul unei alimentației dezechilibrată, mai ales în cazul persoanelor cu alimentație raw vegană, care nu sunt atente la combinațiile de ingrediente pe care consumă. Anemia poate ascunde o afecțiune gastrică precum boala celiacă.
Anemia trebuie tratată cu mare seriozitate și numai după sfatul medicului, luând medicația prescrisă, dar schimbând și modul alimentației. În aceste cazuri este recomandată alimentația bogată în fier. Acesta se găsește în ficatul de porc, pudra de cacao, cerealele integrale, soia și spanac. Aceste surse alimentare bogate în fier, trebuiesc combinate, însă cu surse alimentare bogate în vitamina C, vitamină ce are rol de a facilita absorbția fierului în organism.
Anemia nu poate fi tratată dacă nu se tratează cauza acesteia!
De aceea este necesar un consult la medic și depistarea cauzei acesteia.